Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Matemwe

Matemwe is een klein dorp aan de noordoostkust van Zanzibar. Je komt hier vooral om te ontspannen. Geen druk centrum met winkeltjes, maar sfeervolle accommodaties met het langste strand van Zanzibar voor de deur. Matemwe wordt populairder onder toeristen, maar weet tot nu toe zijn rust te behouden.

De dagen vul je met zonnebaden aan het zwembad, lange wandelingen over het witte zandstrand en een duik in de helderblauwe zee. Opvallend in Matemwe is het getij. Aan de oostkust van Zanzibar neemt de oceaan tijdens vloed namelijk een groot deel van het strand in. Het water kan zelfs helemaal tot de beschermende zeeweringen van het hotel komen. Een bijzonder gezicht!

Niet ver van Matemwe ligt de Mnemba Atol, hťt duik- en snorkelparadijs van Zanzibar! Trek je duikpak aan of pak je snorkel en ga op zoek naar tonijnen, barracudaís en clownsvissen. Met een beetje geluk spot je zelfs dolfijnen en walvishaaien!

Een ander leuk uitstapje vanuit Matemwe is Nungwi, het grootste vissersdorp van Zanzibar. In dit plaatsje vind je een klein aquarium met zeeschildpadden. Ben je hier tussen november en maart, dan kun je de terugplaatsing en het eieren leggen van de groene schildpadden meemaken.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Bestemmingen Matemwe
***+
Volpension
Optimale duikmogelijkheden vanuit een prachtige accommodatie en omgeving, voor een goede prijs!
****
Logies & ontbijt
Luieren aan het zwembad, een heerlijk drankje aan de bar of een mooie duik in het blauwe water. In het sfeervolle Villa Kiva Resort zal je je niet snel vervelen!