Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Zanzibar
Duikomstandigheden voor duikers van elk niveau!

Duikvakantie & duiken Zanzibar: Het eiland Zanzibar is een uitzonderlijke (duik)vakantiebestemming en zal u niet teleurstellen, onder meer dankzij haar buitengewone onderwatertaferelen! De fraaie koraalriffen zijn uitnodigend voor duikers en snorkelaars, van verschillende niveaus. Sommigen vakantiegangers die u voorgingen zeggen zelfs dat Zanzibar een deel van ís werelds beste duikstekken biedt! Bovenwater kunt u ook alle kanten op: het eiland beschikt over 25 stranden waarbij op sommige de serene stilte slechts onderbroken wordt door het geruis van de zee. De uitgestrekte baaien worden omringd door bananen- en kokospalmen, afgewisseld met mangrovebossen. Voor de kust van Zanzibar bevinden zich verschillende eilandjes waar u kunt genieten van absolute rust. Samen vormt al deze prachtige natuur de perfecte achtergrond voor een unieke vakantie-belevening.

Breng een bezoek aan culturele- en toeristische bezienswaardigheden zoals Stone Town. Het prachtige dorpje kent een kleurrijke geschiedenis en is uitermate geschikt voor wandeltochtjes. Dwaal door de steegjes, ontdek winkeltjes en bewonder moskeeŽn en paleizen, in een dorp wat bekend staat als ďchaotische labyrintĒ.

Duiken rond Zanzibar
Zanzibar is een waar onderwater-Walhalla voor duikers, dankzij haar grenzeloze taferelen onder de golven en het diverse en spectaculaire marine leven! Met koraal begroeide rif-wanden, kleurrijke vissen, grote koraalpilaren, groene-, hawkbill en diverse andere schildpadsoorten, tuimelaars en enorme gorgoniaís waar een verbazingwekkende hoeveelheid rifvissen door elkaar heen zwemt; hier vindt u het allemaal!

De azuurblauwe wateren van Zanzibar zijn het leefgebied van meerdere haaisoorten zoals de white-tip-, grijze- en zilverpunt- rifhaai, die op de zanderige bodem liggen te rusten. Zo nu en dan laten ook hamerhaaien hun gezicht eventjes zien. Daarnaast kunt u tijdens uw verkenningstochten onder meer de welbekende batfish en triggerfish Ďtegen het lijf zwemmení, evenals reuzentandbaarzen, grootoog-horsmakrelen en bultkoppapegaaivissen. Ook leven er grote scholen snappers, tonijn, barracudaís, makrelen, trevally vissen en enorm grote murenen, in dit deel van de Indische Oceaan.

De duikomstandigheden zijn aangenaam en maken het betreden van het water extra plezierig: gemiddeld heeft u 20 tot 60 meter zicht en ligt de gemiddelde watertemperatuur rond de 27į Celsius. Dit maakt Zanzibar de uitgelezen plek om te leren duiken, uw duikkwalificaties op te schroeven en/of (PADI-)cursussen te behalen. Niet alleen beginnende duikers kunnen terecht in de wateren rond Zanzibar; ervaren duikers genieten onder meer van nachtduiken en duiken waarbij sprake is van sterke stroming. Ook is het mogelijk muurduiken te maken of u te begeven naar koraaltuinen die verder reiken dan het oog kan waarnemen. Bent u er klaar voor om een bezoek te brengen aan deze idyllische bestemming?

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Bestemmingen Zanzibar
****
Halfpension
Geniet van het heerlijke weer en de prachtige duiken, bij een van de best georganiseerde duikcentra van Zanzibar, tijdens uw verblijf in het heerlijke Bluebay Beach Resort.
***+
Volpension
Optimale duikmogelijkheden vanuit een prachtige accommodatie en omgeving, voor een goede prijs!
***/****
All inclusive
Geniet van optimale faciliteiten, zoals het (buffet)restaurant en de 2 bars. De duikmogelijkheden zijn eindeloos rond Zanzibar!