Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@divingworld.nl
Sri Lanka
Onvergetelijke ervaringen; zowel onder- als boven water!

Sri Lanka beschikt over meerdere National Parcs van wereldklasse, waar diverse fantastische diersoorten zoals luipaarden, luiaards, olifanten, waterbuffels, wilde beren, herten, jakhalzen, krokodillen en bijna 500 vogelsoorten leven. De volledige naam van de eilandstaat is de Democratische Socialistische Republiek Sri Lanka (voorheen Ceylon) en kent een ligging ten zuidoosten van India, in Zuid-AziŽ. Het eiland in de Indische Oceaan heeft tussen de tweeŽntwintig en drieŽntwintig miljoen inwoners.

Daarnaast beschikt het ďgezegend eilandĒ over een rijke geschiedenis waardoor er meer dan genoeg ruÔnes, boeddhistische tempels en andere bezienswaardigheden te vinden zijn. Tijdens uw combinatie reis aan wal (voor of na uw liveaboard cruise) geniet u van adembenemende natuur en geweldige landschappen, zoals de welbekende theeplantages en meer dan 1500 kilometer exotisch strand. Boeddhisme is de meest voorkomende godsdienst (bijna 70%), daarom wordt het ten zeerste op prijs gesteld als u met uw rechterhand eet Ė de linker wordt als onrein beschouwd.

U kunt de keuze maken zelf rond te rijden; de wegen rond de steden en in toeristische gebieden zijn prima begaanbaar. Wanneer u dieper het landschap inrijdt kunnen de wegen onstuimiger worden. Er zijn diverse stukken die behoren tot de gevaarlijkste wegen van de wereld!

Duiken rond Sri Lanka
Sri Lanka staat bekend om de diversiteit aan zeeleven die duikers in deze betoverende wateren kunnen aanschouwen. Naast ontelbare kleurrijke vissoorten - waaronder clown- en papegaaivissen -, harde- en zachte koraaltuinen en murenen leven er ook gigantische zoogdieren. Onder meer potvissen, spitssnuitdolfijnen, grienden en zwarte zwaardwalvissen zwemt u hier met een beetje geluk tegen het lijf! Het grootste zoogdier ter wereld, de blauwe vinvis, toont haar 18 tot maximaal 30 meter lange lichaam zo nu en dan aan nieuwsgierige duikers. Wordt u er daar een van?

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken Uitgebreid zoeken
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
In Sri Lanka
Maak uw keuze tussen de West Colombo & Northwest Kalpitiya -, Whale & Dolphins- en Tech Wreck trips!